Havets vinbjergsnegl.
Man kan høre havets brusen i en konkylie - og nu kan fiskerne på Nordkysten også fornemme lyden af penge. Konksneglen er en delikatesse i bl.a. Kina, og måske bør vi også lære at spise det slimede bløddyr her i Hovedstadsområdet.
I Hundested er fiskerne i hvertfald nu begyndt at gå nye veje - i stedet for fisk, går de nu efter at få konksnegle med ombord. Sneglen kaldes også havets vinbjergsnegl, og spises blandt andet i Færøerne og Frankrig.
Souchef Ingwer Grünberg på restaurant Musling i Købennhavn giver her et bud på, hvordan konksneglene bedst tilberedes.
Opskrift: 1 kilo konksnegle
- Start med rense konksneglene i let saldet vand, og lad efterfølgende ligge i vandet i 1-2 timer.
- Skyl sneglene i rent vand for at få skyllet alt sandet væk.
- Kog 1L vand vand op med lidt fennikelfrø, korianderfrø, laurbærblade, salt og 1 dl eddike.
- Put sneglene ned i det kogende vand og lad dem simre i en halv time.
- Lad sneglene køle af i køleskabet i kogelagen.
- Når sneglene er kølet af tages en gammel og stikkes ned i kødet. Træk lidt i sneglen, imens man drejer sneglehuset for at få alt kødet ud.
- Skær den mørke del (maven) fra på de løsnede snegle.
- Sneglene marineres i sherryeddikke med rødløg og dild.
Velbekomme
På TV 2 Lorry kan du i aften se mere om konksneglene og erhvervsfiskerne i Nordsjælland, der har fået øjnene op for den nye eksportvare. Det er i Søndagsmagasinet i nyhedsudsendelsen kl. 19.30 - hvis ikke du kan vente så længe, kan det også ses her på hjemmesiden.